Populieren: in de kast

Populieren multiplex zul je bij ons niet zien… aan de buitenzijde van een meubel. We werken er graag mee ín de meubels. Deze lichtgewicht is oersterk en al hebben we er niet een heel lang verhaal over, hoort deze toch in deze technische blogreeks over onze meest gebruikte soorten multiplex.

De ladebakken van dit handige zoldermeubel zijn van populieren multiplex.
De ladebakken van dit handige zoldermeubel zijn van populieren multiplex, de witte fronten zijn van mdf.

Populieren multiplex gebruiken we vooral voor lades, het binnenwerk van kasten of op andere plakken waar het niet in het zicht is of weinig belast wordt. Niet omdat het niet mooi is: het is een bijna witte plaat hout zonder gebreken. Populieren is alleen erg zacht en daardoor kwetsbaar. Het is echter wel verrassend sterk en ook heel stabiel. Wij gebruiken vooral de 18 mm variant met 9 lagen en de 15 mm variant met 7 lagen.

dav
Ladebak is van 15mm populieren, ladefront van Pools grenen multiplex.

Populieren gebruiken we dus echt als underlayment in de klassieke zin van het woord: constructief en niet als zichtwerk. Wil je zelf aan de slag met dit materiaal? Lees dan eens ons blog met DIY tips voor het werken met underlayment.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s