Pools grenen: simpel het beste

In onze serie technische blogs over onze meest gebruikte soorten multiplex geven we nu wat welverdiende aandacht aan deze schoonheid onder de underlayment varianten: Pools grenen. Intens, aanwezig, van goede kwaliteit en: echt hout.

Pools grenen multiplex is een constructieplaat, een underlayment. Maar dan wel de beste in zijn soort. Het heeft aan beide kanten een mooie geschuurde en gesloten dekfineer (kwaliteit BB/BC) en is door en door van hetzelfde materiaal. Op plaatsen waar een oneffenheid zat, kun je een onopvallende fineerreparatie tegenkomen. Aan de iets mindere zijde een plamuuropvulling.

Wij gebruiken de plaat van 18 mm dik. Deze heeft 13 laagjes en dat is voor een constructieplaat veel. Normaal heeft underlayment 5, 7 of hoogstens 9 laagjes. Pools Grenen is daarom goed bruikbaar om meubels mee te bouwen en dat doen we dan ook graag.

play door klant

Pools grenen in een stoere kinderkamer

Uitstraling grenen multiplex

Pools grenen heeft een prachtige tekening/vlam. De vlam is veel prominenter aanwezig dan bij Chiliplex of Russisch berken. Daarbij is Pools grenen ook echt grenen wat betreft kleur: het neigt een beetje naar oranje/geel. De aanwezige vlam en de kleur omarm je of je vindt het helemaal niks. Maar als je van de echt ‘hout hout’ uitstraling houdt dan zit je met Pools grenen helemaal goed. Desgewenst kun je de aanwezige kleur van Pools Grenen neutraliseren voor bijvoorbeeld een witte kleurbeits. De mooie vlam blijft zichtbaar, maar de typerende kleur niet.

insta hooglsaper van multiplex.jpg

Multifunctionele hoogslaper van Pools grenen

Voordelen

Als je op zoek bent naar een meubel met wat grotere deuren in de underlayment uitstraling, hebben we een sterke voorkeur voor Pools grenen. Door de hogere laagopbouw trekt het minder snel krom dan bijvoorbeeld chiliplex underlayment. Vooral bij grotere deuren kan het chiliplex zodanig krom trekken dat het functioneren van het meubel in het geding komt. Pools grenen is ook wat harder dan haar Chileense zusje.

pools grenen multiplex vakkenkast

Pools grenen multiplex meubels

Een paar mooie maatwerkmeubels die we van Pools grenen hebben gemaakt zijn bijvoorbeeld het speelmeubel ‘play’ en de multifunctionele hoogslaper, waarvan we je hierboven al een voorproefje gaven. Ook vind je op onze officiële website een wandhoge vakkenkast van Pools grenen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s