Hoe het allemaal begon

Ooit te weinig ruimte gehad voor je spullen? Mijn man en ik begonnen in een eenkamerappartementje van nog geen 40 m2. De aansluiting voor de wasmachine zat in de woonkamer en in de badkamer konden we niet naast elkaar staan zonder dat de een half in de douche stond. Maar wat kon het ons schelen: we waren smoorverliefd en hadden een dak boven ons hoofd. Weinig ruimte maakt je creatief.

De wasmachine was al snel uit zicht door een kast op maat en in de keuken was een muurtje na een paar maanden verlengd door een zelfgemaakte voorraadkast. Net zo diep als het muurtje en van de vloer tot het plafond. Samen dachten we de oplossingen voor onze kleine woonproblemen uit en Eliël (de heer des huizes) maakte deze vervolgens. Ik ging er met de verfroller overheen en voilà. Saillant detail: toen we na enkele jaren vertrokken, konden we nog maar van één kant ons bed bereiken dankzij de spullen die we in de loop van de tijd hadden verzameld.

Geen haar op ons hoofd die destijds aan een eigen bedrijf dacht, maar fast forward naar 2014. Inmiddels hebben we ons eerste koophuis betrokken en Eliël is behalve bij onszelf ook geregeld aan de klus bij anderen. Als Richard, een goede vriend, en hij een keer samen bezig zijn met een project (schuur of dakkapel, wie zal het zeggen) ontstaat grappend het idee van een eigen gezamenlijke onderneming.

maatwerk oplossing in aanbouw

Destijds: maatwerk wandje thuis in wording

Ik neem het idee niet zo serieus. Hoewel Eliël alweer een mooi maatwerk wandje met opbergruimte heeft verzorgd in ons huis, zie ik het opzetten van een eigen bedrijf niet echt voor me. Het idee ontwikkelt zich echter in razend tempo tot een plan. En ik? Ik vind het doodeng. We verwachten ons derde kindje en ik neig naar zekerheid.

Maar het enthousiasme van de mannen werkt aanstekelijk en we kiezen voor het avontuur. De mannen kunnen niet wachten. De eerste drie maanden werken ze in een provisorische werkplaats: onze achtertuin. Tot opluchting van de buurvrouw – en, oké ook van mij – vinden we snel een echt bedrijfspand.

Op 5 januari 2015 beginnen de weeën. ’s Ochtends gaan Eliël en Richard tekenen bij de Kamer van Koophandel: VanStoerHout is geboren. Later die dag komt onze jongste zoon Benjamin ter wereld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s