Russisch berken: keihard en sereen

De top van de door en door (uit één enkele houtsoort bestaand) multiplex is waarschijnlijk Russisch Berken. De langzaam groeiende berken uit het koude oosten leveren een harde houtsoort met een rustige tekening. Een 18 mm multiplex van Russisch berken kan uit 21 laagjes bestaan. Het is dan ook een zware plaat. Russisch berken is uitermate geschikt voor het maken van duurzame meubels.

Russisch berken is licht van kleur en de tekening is rustig, soms bijna onopvallend. Daarmee heeft Russisch berken iets stijlvols, sereens.

Eigenschappen en afwerking

Russisch berken is hoog soortelijk gewicht en is hard. Het heeft dan ook een fijne structuur/nerf. Daarom is het mooi glad dekken af te lakken. Hierdoor zie je natuurlijk weinig meer van het hout, maar je gebruikt dit materiaal dan vooral om de hardheid. Het veel goedkopere MDF is vaak een concurrent, maar kwalitatief veel minder. Vooral op de hoeken is MDF erg kwetsbaar. MDF is ook zo glad dat het bijna als kunststof aan doet. Dekkend gelakt Russisch berken blijft wel degelijk herkenbaar als echt hout door de fijne, blijvend zichtbare houtnerf.

lang wandmeubel wit basic insta.jpg

Laag wandmeubel van dekkend gelakt Russisch berken

Russisch berken passen wij voornamelijk toe bij intensief gebruik, bijvoorbeeld voor kantoormeubelen of meubels in woonkamers. Zoals de eerste foto van de praktische, veelzijdige kasten in het ‘Het Kantoor van nU’ of het strak wit gelakte woonkamermeubel dat we maakten voor een jong gezin. 

 

Meer weten over multiplex in het algemeen? Onze blog Multiplex: de basics vertelt je meer. 

DMAM (50 van 65).jpg
Links en rechts onze kasten van Russisch berken in ‘Het Kantoor van nU’ in Gouda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s